оперен проект
оперен проект / Държавна опера Стара Загора
Финалната фаза на конкурса за образователни оперни продукции, организиран от @fedoraplatform стартира на 1 април със специално представяне на всяка една от трите  оперни компании на страницата на платформата FEDORA.

За всеки един от финалистите е открита специална дарителска сметка, която ще бъде активна до 4 юни, a постъпилите средства ще бъдат използвани за реализиране на проектните им идеи.

Освен събраните дарения, победителят сред финалистите ще получи и грант на стойност 50 000 евро за разгръщането на своята идея.

Заедно с Държавна опера – Стара Загора, в „топ 3” влизат белгийската компания „Platform K“ и италианската " Compagnia Teatrale L'Albero“. Техните идеи бяха предпочетени пред концепциите на Виенската държавна опера, Кралската шведска опера, Датската национална опера, операта в Монпелие, оксфордската Garsington Opera, ирландската Wexford Festival Opera и немската Academia Ars Augusta.

С концепцията на Държавна опера-Стара Загора може да се запознаете на https://www.fedora-platform.com/discover/nominees/we-are-musicians/360

Може да подкрепите проекта на Старозагорската опера „Ние сме музиканти” като направите дарение в платформата, разпространите идеята и ни помогнете да приобщим колкото може повече деца и младежи със специални потребности  чрез магията на операта!