посланик за един ден
посланик за един ден / Embassy of Denmark in Bulgaria
Част от инициативата "Посланик за един ден"
Единадесетокласничката в ГПЧЕ "Ромен Ролан" Стара Загора Виктория Кабаиванова стана посланик на Дания.

Виктория участва в дискусия относно климатичните партньорства и индустриалния преход, организирана от Датското министерство на външните работи и Световния икономически форум.

Старозагорската ученичка се присъедини към посланик Сьорен Якобсен на среща със заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, на която обсъдиха възможностите за Копенхаген 2021 Worldpride и Eurogames по отношение на популяризирането на правата на LGBT +. Освен това те разгледаха правата на човека, ислямофобията, антисемитизма и многостранното сътрудничество.

Виктория Кабаиванова посети дистрибуционния център на JYSK на Ларс Ларсенс Вей 1 в Божурище край София, където заедно с посланик Сьорен Якобсен бяха силно впечатлени от модерните и ефективни съоръжения, в които работят около 250 души.

За този ден, прекаран в дипломатическото представителство на скандинавското кралство в София, от амбасадорството заявиха:

"Посолството на Дания се радваше на страхотен ден вчера с инициативата „Посланик за един ден“! Имахме посещение от Виктория от Стара Загора, която беше наш посланик за един ден.

Бихме искали да благодарим на Виктория, че е толкова хубава, активна и любопитна гостенка в посолството и й пожелаваме всичко най-добро за в бъдеще!"