Спряха движението по пътя Стара Загора-Нова Загора
Спряха движението по пътя Стара Загора-Нова Загора / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова, Надя Коцева, IPG

Няма откъснати населени места и бедстващи хора към момента на територията на област Стара Загора по данни на Оперативния център на Областния съвет по сигурността. Продължава обилният снеговалеж и силният вятър във всички общини на областта.

Най-критична е ситуацията на пътната отсечка Мъглиж - Николаево, край с. Ветрен, където има закъсал микробус с 10 души. Екип на ОУ „Противопожарна безопасност и защита на населението" пътува за мястото с верижна техника. Заместник областният управител Димитър Драчев също замина за мястото, където видимостта е силно намалена - по-малко от 5 м.
Трудно достъпни са пътищата към селата Горно Ботево, Плоска могила, Хан Аспарухово и Подслон. На място работи снегопочистваща техника на фирма „Пи Ес Ай".
Преди минути е спряно движението на път Стара Загора - Нова Загора, поради множество преспи и снегонавяване по трасето и спрени товарни автомобили на границата на старозагорска и сливенска област. Критично е положението в района на с.Подслон, където заради навявания движението е силно затруднено, информира за Дарик дежурният в Областно пътно управление.
В района на с. Братя Кунчеви има закъсали два автомобили, до тях са достигнали спасителни екипи и снегорин.

Все още над 20 села в общините Стара Загора, Раднево, Николаево са оставени без ток. В голяма част от тях и в момента работят екипи на електроразпределителното дружество, но трудно намират причината за прекъснатото електрозахранване.
Продължава силното снегонавяване по пътищата в региона. На откритите места се образуват преспи с дебелина на снежната покривка 70-150 см. Поради силния североизточен вятър, видимостта на места е нулева. Областният управител Недялко Недялков призовава гражданите да спрат пътуването, с изключения на ситуации, свързани с опазване на здравето. След съгласуване с директора на ОД на МВР комисар Алекси Алексиев, Областният управител разпореди товарните автомобили да бъдат отклонявани при влизането си от юг в града на територията на летище Стара Загора.
Областният управител ще следи на място обставката в южните подстъпи към областта, заместник областният управител ще е на обход из северните общини.

Мобилни групи към военните поделения в Казанлък и Стара Загора имат готовност да се включат с техника и екипи при сигнал за бедстващи хора, информира Областният управител Недялко Недялков.

По данни на НИМХ към 03.00 часа утре снеговалежът и силният вятър ще отслабват на територията на областта.

Областният управител Недялко Недялков е в непрекъсната връзка с органите на МВР, ОУ ПБЗН, Областно пътно управление, пътно-поддържащите фирми, ДАИ, както и с Областните управители на съседните области.