Ситуацията в Старозагорска област е нормална след падналия сняг
Ситуацията в Старозагорска област е нормална след падналия сняг / Dariknews.,архив

Пътищата в Старозагорска област са проходими. Няма пострадали и катастрофи към момента.
„Нямаме пострадали и сигнали за ПТП. Към момента всичко е рамките на нормалното", коментира за Дарик д-р Чавдар Попов от Спешния център в Стара Загора. В Града на липите, пътищата са почистени, градският и междуселищният транспорт е редовен и няма отменени курсове.

„В Община Мъглиж продължава да вали сняг, пътищата са почистени и опесъчени, нямаме данни за пострадали", коментира зам.-кметът Методи Марков.

В Гурково има силен вятър но пътищата са проходими и също няма пострадали, съобщиха от дежурната служба.

Приятната изненада идва от Община Павел баня, където се радват на прекрасно за сезона време - не вали сняг, няма и вятър.

Проходът Шипка е проходим, както и Хаинбоаз, но от страна на Велико Търново трябва да се използват вериги, предупредиха от дежурната служба на пътното управление.

Шест машини на „Нелсен чистота” почистват Стара Загора в момента. Те разпръскват сол на запад от бул. „Цар Симеон Велики”, кв. „Железник” и „Три чучура”– север, където има и леки навявания. В квартала се намира и дежуренснегопочистващ автомобил на фирмата, който е в готовност да се включи в почистването при засилване на снеговалежа или образуване на преспи. На изток от бул. „Цар Симеон Велики” се хвърля луга. Шест малки самосвала и работници на „Нелсен чистота” обработват спирките, подлезите и тротоарите около болничните заведения в града."Всички екипи на фирмата са в готовност за работа", съобщи управителятСтоян Димитров.

Продължава обилният снеговалеж в района на Старозагорските минерални бани, Казанка, Пъстрово, Остра могила, както и в района на с. Подслон, където снеговалежът е придружен от силен вятър.

Общинската пътна мрежа към момента се поддържа от 20 машини на „Ес Би Ес” и 8 автомобила на „Пи Ес Ай”. Допълнително се обработват мостовете и местата, които се заледяват бързо вследствие на силен вятър и течение.

Към момента няма населени места в общината, които са без ток.