Сдружение „Различният поглед” се включва в проект на ММС
Сдружение „Различният поглед” се включва в проект на ММС / netinfo

Сдружението за съвременно изкуство и култура „Различният поглед" ще бъде част от Националната програма за младежта, която предвижда създаване на мрежа от Младежки Информационно-Консултантски Центрове. Програмата се разработва от Министерството на младежта и спорта.

„Различният поглед" ще реализира програмата на територията на град Стара Загора и региона, а документите бяха подписани в столицата от председателя на сдружението Петър Йорданов. На събитието присъства и заместник министърът на младежта и спорта Калин Каменов.

Проект Младежки Информационно-Консултантски Център РАЗЛИЧНИЯТ ПОГЛЕД ще бъде с продължителност една година и ще предостави възможност на младежи до 29 г., да получат безплатна информация за младежки дейности, обмени и програми у нас и в чужбина, да бъдат консултирани по психологически теми, кариерна реализация, стажове, доброволчески програми, както и да участват безплатно в неформални обучения в интересни за тях теми.

В проекта отново са включени и събития от така нар. Свободна зона, където младежите могат сами да предлагат и да реализират креативни идеи и дейности в областта на изкуствата и свободното време, както и да отбелязват вълнуващи ги празници, като напр. Международния ден на младежта, Ден на МИКЦ-Различният поглед по време на фестивала РАЗЛИЧНИЯТ ПОГЛЕД, Кино в гората и др.

От началото на новата 2015 г. ще бъде обновен уеб-сайта на проекта, както и страниците в социалните мрежи, където младите хора ще имат достъп до интересуващата ги информация. Офисът на Младежки Информационно-Консултантски Център отново ще бъде в „Къщата на арх. Димов" на ул. Сава Силов 37.