протест
протест / DarikNews.bg
Индивидуални молби до АПИ, за да им бъде разрешено да стигнат до целта си - да преминат по детелината на магистралата и да се приберат в Стара Загора, са подготвили протестиращите край Стара Загора. Те са категорични, че няма да отстъпят, докато не ги допуснат до аутобана.

протест
DarikNews.bg

Днес покана за разговори те отправиха до областния управител Гергана Микова, директора на ОД МВР ст. Комисар Стоян Стоянов, директора на ОПУ Илия Златев и началника на Охранителна полиция комисар Илиян Илиев. Техните столове обаче останаха празни, а протестиращите заявиха, че правото им на свободно придвижване е нарушено.

протест
DarikNews.bg

"Многократно се опитахме да водим разговори с представители на институциите, но те си прехвърлят топката. Поканихме ги и сега, но както виждате ги няма. Хора идват, носят ни храна и вода. Имаме всичко", коментираха протестиращите. 

протест
DarikNews.bg

Повече от две денонощия пътят към автомагистрала „Тракия“ остава затворен в района на летище Стара Загора. С цел недопускане на пътни произшествия полицията не пропуска протестиращите, които обаче са категорични: „Оставаме тук“.

протест
DarikNews.bg