Продължава платеният престой в „Ремотекс”
Продължава платеният престой в „Ремотекс” / Dariknews.bg, архив
Продължава платеният престой в „Ремотекс”
69246
Продължава платеният престой в „Ремотекс”
  • Продължава платеният престой в „Ремотекс”

Работниците от радневското предприятие „Ремотекс" остават в платен престой като новата дата, на която се очаква да започнат работа е 20 януари. Това обяви пред Дарик регионалният представител на КНСБ в Раднево Бойка Боева.

„Първоначалната дата, на която трябваше хората да бъдат на работа бе днес. После в завода бе поставено съобщение, че платеният престой се удължава до 10 януари. Днес някои от работниците са получили обаждания, че трябва да са на работното си място на 20 януари", разясни Бойка Боева.

Тя допълни, че е разговаряла с министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който в края на миналата година лично посети „Ремотекс", и той посочил като срок за финализиране на преговорите за собствеността на предприятието 15-20 януари.

„Министър Стойнев настоя и пред нас да не се бърза, да се огледа ситуацията от всякъде, защото задълженията са големи. Не бива да се повтаря настоящата ситуация и после пак да се тюхкаме. Затова нашата нагласа е, че събитията ще имат някакъв развой именно около 20 януари".

Още от Бойка Боева чуйте в прикачения звуков файл