/ Dariknews.bg, архив
В навечерието на 1 ноември-Ден на народните будители, да бъде връчен плакет „Млад учител”, предлагат общинските съветници от ГЕРБ Милена Желева и Дарина Гайдарова. Отличието е за значим принос в областта на образованието, като с него се удостояват млади учители и други педагогически специалисти със стаж до 5 години.
 
Наградата да бъде „още един стимул и средство за поощряване и мотивиране на младите хора, посветили се на учителската професия за постигане на професионални успехи и постижения”, е записано в мотивите на вносителите.
 
Те предлагат плакет „Млад учител“ да се връчва в направленията предучилищно възпитание и подготовка, начално образование, хуманитарно направление, природо-математическо направление, изкуства и спорт, професионално образование, възпитателна работа и извънучилищни дейности, ресурсно подпомагане.
 
Предложения за номинации за присъждане на отличието „Млад учител“ могат да правят държавни и общински органи, обществени и професионални организации, граждани на община Стара Загора до 10 октомври. Номинациите за присъждане на отличието се правят от комисия, назначена със заповед на кмета на общината.
 
Предложението за присъждането на плакет „Млад учител” е включено в проект на Наредба за допълнение на Наредбата за наградите и отличията на Община Стара Загора и е част от дневния ред на юлското заседание на Общинския съвет.