Планета детски парламент празнува рожден ден
Планета детски парламент празнува рожден ден / netinfo

„Планета Детски парламент”-Стара Загора ще отпразнува своя шести рожден ден.

Това е най-младата гражданска организация, която е призната от общинските власти и участва в решаването на детските проблеми

В нея  членуват 378 деца и младежи от 6 до 18 години,  разделени на  16 групи по интереси.

Основна цел на организацията е лобирането за защита правата на децата, запазване на семейството, борба срещу трафика, престъпността и сексуалната експлоатация на деца, популяризиране на спорта, туризма.

 

“Планета Детски парламент” стана член на световната организация “Свят за деца”, под патронажа на кралицата на Швеция Силвия. Член е и на Асоциацията на Балканските Детски парламенти.

 

Повече от 112 мероприятия  бележат 6-годишната история на организацията, като някои от тях станаха и традиционни - Ден на Усмивките, Връстници обучават връстници, Дни на Европа, Ден на етносите и др..

 

След регистрацията на сдружението “Планета – Детски парламент” работи по проектите “Повишаване на обществената информираност и доверие към съдебната система в България”, финансиран от Американската агенция за международно развитие и “Шахматът в помощ на децата с увреждания”, финансиран по програма за младежки дейности на ДАМС.

Сдружението е носител на 24 грамоти от участия в различни национални и международни инициативи.
”Планета Детски парламент” ще отбележи своя рожден ден в неделя от 16 часа в ресторант “Елеганс”.