/ iStock/Getty Images
На 4 декември, от 17:00 часа в изложбена зала на ул.„Лубор Байер” ще бъде наредена и отворена за посещения при спазване на мерки в условия на коронавирус изложбата на рисунка от петото издание на Националния конкурс за рисунка „Моят празник“.

Община Стара Загора

Конкурсът е включен в Национален календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2019/2020 г. Тази година в него участваха над 300 рисунки на деца от страната, разделени в две възрастови групи, представители на 27 училища и детски градини, 12 школи към ЦПЛР и 1 специализирана институция, 9 частни художествени школи и 5 индивидуални участници от 33 населени места и 18 областни града от България. Възпитаници на осем училища от Стара Загора взеха участие в конкурса.

Какво, къде, кога в Стара Загора

След селекция от компетентното жури, което определи класиралите се, бяха избрани 100 рисунки, които ще украсят изложбената зала. Освен обявените в статута награди, тази година участници ще получат отличия за своето представяне - награда на Лайънс клуб Стара Загора - Августа и Център за подкрепа за личностно развитие Стара Загора.

Жури в състав: председател Тошо Стефанов - художник, Слави Славов – художник, Юлия Славова - художник, Милен Алагенски - художник и председател на представителството на СБХ в град Стара Загора и Иво Козаров - художник, разгледаха и оцениха получените до крайния срок по статут 4 ноември., рисунки участващи в Пети националния конкурс за рисунка „Моят празник“, обявен от Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие-Стара Загора.