Отлагат дебата за болницата
Отлагат дебата за болницата / netinfo
Проблемите на казанлъшката многопрофилна болница ще се решават от Общинския съвет на града едва след 17-ти ноември.

Това стана ясно, след като кметът на Казанлък Стефан Дамянов поиска насрочената за този четвъртък-6-ти ноември извънредната сесия по проблемите на МБАЛ да се проведе след две седмици.

Дамянов поиска това от Председателския съвет на местния парламент на града, с мотив, че е необходимо доработване на Стабилизационната програма на управителя на болницата за периода 2008-2009 год.

Поисканото от кмета на Казанлък отлагане на дебатите за болницата е второто , след като преди 10 дни Председателският съвет отложи извънредното заседание, поради внесени неработещи мерки за стаилизация от кмета и от управителя на МБАЛ.

На Дамянов и на управителя на здравното заведение д-р Христо Христов бе възложен срок до края на октомври да внесат в Общинския съвет конкретни мерки за финансовото укрепване на здравното заведение.

Ръководството на Общинския съвет на Казанлък одобри внесеното от кмета на града искане за ново отлагане на дебатите. Необходимостта от тях възникна след като стана ясно, че общинската болница е задлъжняла с близо 3 милиона лева и има сериозна и реална опасност от това тя да премине в ръцете на своите кредитори.

Ако има виновни за това, ще има и смени в ръководството, закани се преди седмица председателят на Общинския съвет Васил Самарски.

Междувременно от свои източници „Дарик” научи, че тежкото финансово състояние на болницата ще се отрази реално и в рокади в ръководството.