Оставиха в ареста мъжа заплашвал общински служители
Оставиха в ареста мъжа заплашвал общински служители / Dariknews.bg, архив

Окръжният съд в Стара Загора потвърди мярката на Районния съд и остави за постоянно в ареста 36-годишният Керан Стойков. Мъжът бе арестуван в петък заради отправени заплахи към кмета Живко Тодоров и общински служители. Повдигнато му е обвинение по чл. 269, ал.1 от Наказателния кодекс.

Сред мотивите за решението си съдиите посочиха възможността 36-годишният Стойков да се укрие или да извърши друго престъпление. В съдебна зала мъжът заяви, че съжалява за постъпката си и обяви, че е готов да се извини на служителите на общината и лично на градоначалника.

Адвокатът му Петър Христов поиска по-лека мярка и подчерта, че Керан Стойков е сред малкото роми, които не се занимават с престъпна дейност.

„Той има постоянен адрес, баща е на три деца, грижи се за издръжката на семейството си, тъй като съпругата му е безработна. Освен това страда от тежка форма на диабет", допълни адвокат Христов.

Къщата, в която задържаният мъж и семейството му живеят също е сред незаконните постройки в ромския квартал „Лозенец". Събарянето на първите от тях трябва да започне на 21 юли, понеделник. Стойков призна, че на няколко пъти се е опитвал да узакони дома си, но без резултат.