Още не е приключила проверката на кметските избори
Още не е приключила проверката на кметските избори / netinfo
Все още не е приключила проверката, образувана в Районна прокуратура - Стара Загора заради нарушения по време на кметските избори. Припомняме ви, в края на миналата седмица от политическа партия ГЕРБ настояха прокуратурата да се самосезира и да разследва нарушенията в изорите от втори тур.

Вече има образувана проверка, уточняват от прокуратурата в отговор на призива на партията. В Районна прокуратура – Стара Загора е образувана преписка на 5 декември 2007 година №5883/2007 г. по повод статии, публикувани в два броя на вестник "Старозагорски новини", касаещи извършени нарушения по време на кметските избори.

На 13 декември към преписката е присъединена жалба от Политическа партия ГЕРБ, изпратена в Районна прокуратура по компетентност от Върховна касационна прокуратура - София.

С писмо от 19 декември Политическа паритя ГЕРБ Стара Загора е била уведомена за извършващата се проверка, се казва в прессъобщение до медиите от Окръжна прокуратура - Стара Загора.

Към настоящия момент проверката не е приключила, като по нея се извършват всички необходими действия с оглед установяване на обстоятелствата и разкриване на обективната истина под прякото ръководство на наблюдаващия прокурор, уточнява говорителката на Окръжна прокуратура Нейка Тенева.