Официално: Берое открива сезона в София
Официално: Берое открива сезона в София / ПФК Берое

Професионалната футболна лига потвърди днес официално, че двубоят за Суперкупата на България между Берое и Лудогорец ще се играе в София. Срещата е първа за двата състава за сезон 2013/14.

По първоначална програма мачът трябваше да се играе на стадион „Лазур" в Бургас на 10 юли от 20,30 часа. Отказът на ЦСКА от участие в евротурнирите и включването на "Ботев" (Пловдив) в турнира обаче наложи промяна на плана. "Канарчетата" заявиха стадион "Лазур" в Бургас за евромачовете си заради липса на лиценз на стадион "Христо Ботев" за провеждане на такива срещи. Срещата им с "Астана" (Казахстан) е на 11 юли, а по правилата на УЕФА ден преди такъв двубой двата състава трябва да тренират на стадиона, на който ще се играе двубоя помежду им.

Така Берое и Лудогорец трябваше да се съгласят или на смяна на датата и часа на мача, или на смяна на мястото. Заради участието на двата състава в евротурнирите бе решено да бъде променено мястото и мачът да се играе на стадион „Васил Левски".

Предстои да бъдат пуснати в продажба и билетите за срещата. Според предварителни информации техният брой ще бъде около 10 000.

Това е второ участие в турнира за Суперкупата на "Берое". На 11 август 2010 г. отново на ст. "Васил Левски" в София "Берое" загуби с 2:1 от "Литекс".