Обучават младежи по професия „хлебар-сладкар
Обучават младежи по професия „хлебар-сладкар / DarikNews.bg, архив

Удължиха процедурата за подбор на представители на целевата група по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: „Ново работно място", информират от Бюрото по труда в Стара Загора.

Проектът цели предоставяне на професионално обучение по професия „хлебар-сладкар", специалност „производство на хляб и хлебни изделия" на 24 младежи до 29 г. от Стара Загора и осигуряване на заетост на всички успешно приключили обучението лица за срок от 12 месеца.

Кандидатите трябва да са на възраст до 29 г., регистрирани в Бюрото по труда, с минимум средно образование.

Необходими документи за кандидатстване са заявление - получава се в ДБТ от трудовия посредник; служебна бележка, удостоверяваща регистрацията, както и нейната продължителност; автобиография; документ за завършено образование.

Срокът за подаване на заявления за кандидатстване е удължен до 20 февруари.

Заинтересованите лица могат да получат консултации всеки работен ден от 08:30 до 17:00 часа в отдел "Посреднически услуги" в ДБТ - Стара Загора.

До една седмица след изтичане на срока за подаване на документите за кандидатстване, на Информационното табло в Бюрото по труда ще бъде съобщено кои от кандидатите се допускат до интервю, както и дата, място и час на провеждане.

До една седмица след провеждане на интервю с потенциалните кандидати се изготвя окончателен списък на одобрените лица, който ще бъде изложен на Информационното табло в Бюрото по труда.