Обединените патриоти: Отиваме на балотаж
Обединените патриоти: Отиваме на балотаж / DarikNews.bg

Да бъде първа политическа сила в Старозагорска област на предстоящите президентски избори, е целта на Коалиция „Обединени патриоти". Местните лидери на ВМРО, Атака и НФСБ смятат, че ще съберат между 17 и 20 хиляди гласа-толкова били избирателите, които подкрепили с гласа си Атака и Патриотичния фронт на предишните парламентарни избори в региона. Ние отиваме на балотаж-дали с ГЕРБ или с БСП, това ще решат избирателите, категорични са от новата патриотична коалиция.

За обединението настояли членовете на партиите след проведено вътрешно допитване. В коалицията, освен големите патриотични формации ВМРО, НФСБ и Атака, влизат още 15 политически субекта. Нашето време дойде-управляваха ни евроскептици, евролюбимци, но големите проблеми стоят-нелегалната емиграция, социалната политика, демографската криза. Крайно време е страната ни да бъде управляван от президент-патриот, а не от кукла на конци, е мнението на областния координатор и общински съветник от ВМРО Антон Андонов.

„Общото явяване на президентските избори ще бъде тест за Коалицията в понататъшния политически живот. Бихме искали да покажем добър резултат, за да си повярваме че можем да работим заедно", смята областният председател на ВМРО Красимир Червилов. Според него усилията в кампанията трябва да бъдат насочени не само към патриотичния избирател, но и към онези, които по принцип не гласуват. Всичко, извън умерения патриотизъм, е политическо лицемерие, категоричен е Червилов.

Според Надя Лилова-председател на младежката организация на НФСБ в Стара Загора, „има достатъчно идеи, които ни обединяват и целта на коалицията ни е да се борим за тях".

Областният координатор на Атака Михаил Михайлов припомни, че на местно ниво представителите на формациите в обединението имат общи действия още от 2012 година и допълни, че обединението ще събере на едно място патриотичния вот. „По-важното е това, което ни обединява, а не това което ни разграничава".

Председател на Предизборния щаб е Антон Андонов.