Да запалим свещичка в памет на загиналите при катастрофи
Да запалим свещичка в памет на загиналите при катастрофи / DarikNews.bg, архив
На 73-годишна възраст ни напусна легендата на родния футбол Петко Петков.

„Днес е черен ден за Стара Загора, „Берое“ и българския футбол! С дълбоко прискърбие ви съобщаваме, че на 73 години след кратко боледуване от този свят си замина голямата легенда Петко Петков! Мир на праха му!“, пише на официалния сайт на ПФК „Берое“.

Петко Петков е един от най-обичаните футболисти на Града на липите и един от най-великите голмайстори в историята на българския футбол. Той е жива легенда за отбора на „Берое“, за който играе от 1968 до 1980 г. Треньор е на отбора в периодите 1983 – 1985 и 1987 – 1989. Петков e първият български футболист, който отива официално като професионалист в западноевропейска държава – Австрия. Той е избран за Футболист на века на Стара Загора.

Петков има 442 мача и е с най-много реализирани голове за „Берое“ - цели 300 във всички турнири. Шампион и носител на Купата на Австрия.

Футболистът бе удостоен със званието Почетен гражданин на Стара Загора през 2016 година.

Каквото и да напишем за големия Петко Петков ще бъде малко! Истински отдаден на зеления отбор, винаги верен, истински Бероец! Рекордьорът по отбелязани голове за любимия отбор, печелил купи и безброй мачове със зелената фланелка!

Благодарим ти за всичко, което ни даде!

Оставаш завинаги в сърцата ни и винаги ще бъдеш с нас!

Легендите не умират!“, пише на wwww.beroe.bg
 
Поклонението е на 12 януари от 11 часа в операта.