Над 1000 са местата в администрацията, заявени по Старт на кариерата
Над 1000 са местата в администрацията, заявени по Старт на кариерата / Dariknews.bg,архив

1 059 работни места в администрацията са заявени по програма „Старт на кариерата".

Бюрата по труда продължават да приемат документи на младежи с висше образование без трудов стаж по специалността, които желаят да започнат работа в централни ведомства, областни или общински администрации.

Възможност да започнат трудовия си стаж в централни ведомства ще получат 576 младежи. Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически специалности, компютърни специалисти, администрация и управление, социални дейности, инженери, архитекти, строители, филолози, еколози и др.

В общинските администрации работните места са 424, а в областните управи - 59. Най-много от тях са за икономисти, юристи, архитекти, строителни инженери, специалисти в областта на компютърните системи и технологии, администрация и управление и др.
Изискванията към кандидатите са: възраст до 29 ненавършени години към 23.10.2015 г. включително, завършено висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място, да нямат трудов стаж по специалността и да са регистрирани в бюро по труда.

Желаещите могат да подават документи до 23 октомври включително, в бюрото по труда, в което са регистрирани като безработни или заети.

Пълният списък на обявените работни места по процедурата, условията и необходимите документи за кандидатстване могат да се намерят на Интернет-страницата на Агенцията по заетостта на адрес: http://www.az.government.bg/pages/programa-start-na-karierata/, както и във всички бюра по труда.