Музика, вино, изненади в навечерието на 8-ми март
Музика, вино, изненади в навечерието на 8-ми март / DarikNews.bg, архив

Солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера-Стара Загора ще поднесат музиката като разкошен цветен букет към жените в живота ни -майка, сестра, любима, дъщеря, приятелка... Гала-концертът за Празника на жената е тази вечер,7 март от 19 часа в операта.

Програмата на концерта започва крилато с популярни и красиви изпълнения от Моцарт и шедьовъра му „Сватбата на Фигаро" - увертюра и ария на Графа в изпълнение на Крум Гълъбов. Прелита над „Отвличане от сарая" с ария на Осмин в изпълнение на Александър Марулев. Извива се покрай арията на Маркизата от „Крал за един ден" на Джузепе Верди - с гласа на Офелия Христова. Лъкатуши игриво в избраните моменти от „Севилския бръснар" - ария на Фигаро и Иван Кабамитов и дует на Фигаро и Росина с Иван Кабамитов и Десислава Стефанова.

В прогжрамата още- канцонети от Белла Италия в изпълнение на Милко Михайлов - познатата и лесно запяваща се от всички „Върни се в Соренто" и „Испанката" на Анна Дитри - лед и огън заедно, съставките от които тайнствено е направена една истинска жена.

Ще се насладите на изпълненията на Даниела Дякова като Азучена. На Яница Нешева в „Лястовичка" от Пучини. На Илайза от „Моята прекрасна лейди" и Анна Дитри. На Силва от „Царицата на чардаша" и Нина Димитрова. На Джудита и Анна Главари - в изпълнение на Русалина Мочукова.

Ще отседнем в „Таверната на пристанището" с Георги Динев и ще чуем от него арията на Лорис от „Федора". Ария на Де Грийо от „Манон Леско" ще изпълни Ивайло Йовчев, а към края отново ще ни изненада Крум Гълъбов.

Магията на сцената в предпразничната вечер на 7 март „забъркват" майстори като - диригентът Здравко Лазаров, режисьорът Петко Бонев, сценограф - Борис Стойнов, хореограф - Алида Бонева, хормайстор-Младен Станев, концертмайстор-Паулина Колева, асистент-режисьор Пенка Александрова, корепетитор - Павлина Кангалова.

Организаторите на концерта са приготвили чаша вино и още изненади за всички дами! Задължителният дрескод за всички в тази вечер включва само ...усмивка и добро настроение!