доброволец
доброволец / ОС на БСП
Вече пети ден 27-годишният лекар  Радослав Георгиев е при болните от коронавирусна инфекция като помага на колегите си в специализираното отделение на болница „Тракия парк“.

Д-р Георгиев работи и в АГ-отделението и дава дежурства в неотложните кабинети в Стара Загора и Чирпан.Той е един от доброволците на БСП от Стара Загора, които решиха да се впуснат в болничната помощ.  

„Воден от дълга си и предвид цялостната ковид картина взех решение да съм тук. По 12 часа сме при пациентите. Болницата е осигурила всички необходими дезинфектанти и средства на безопасност “, разказва д-р Георгиев, който вярва, че здравето и благополучието на пациента са над всичко.

„Важно е да се знае, че при първото неразположение в човешкия организъм трябва да се потърси ОПЛ и да не се прибягва до самолечение.

При младите, ако нямат придружаващи заболявания, лечението преминава бързо. Докато при възрастните над 70 години със съпътстващи диагнози – оздравителният процес се  забавя, поради усложнения.

Пациентите са признателни и благодарят за всичко, добронамерени са. Неколкократно през деня и нощта се следят жизнените показатели на всеки. За обемната документация – няма да говоря“, споделя опита си  младият доктор, който е член на Младежкото обединение в БСП и председател на Комисията по здравеопазване към Общинския партиен съвет.

Той е убеден, че всеки трябва да се предпазва разумно, без прекаляване и със съответната дезинфекция, а за справянето с вируса е нужно  мобилизиране на абсолютно всички.

Младежкото обединение в БСП продължава да набира доброволци от областта, които ще се включат в битката с коронавируса. Препоръчително е да не участват хора с придружаващи заболявания, тъй като е важно за всеки да бъде отговорен както за своето здраве, така и здравето на близките си.

Доброволческата дейност ще се извършва в Ковид отделенията на общински болници, в здравни и социални служби.