/ Dariknews.bg
Старозагорските социалисти не подкрепиха кандидатурата на Сергей Станишев за водач на листата на БСП за евроизборите. По време на общинската конференция той бил номиниран, но около 1/10 от общо 100 делегати, отхвърлили дори предложението председателят на ПЕС да е включен в листата. Най-много доверие за водач местните социалисти гласували на Корнелия Нинова и Елена Йончева.

Областният съвет на БСП с висока оценка за “Визия за България”

28 от направените 38 предложения за бъдещи евродепутати гласували делегатите на местния форум. Корнелия Нинова, Валери Жаблянов, Деница Златева, Елена Йончева, Иван Кръстев, Янаки Стоилов, Румен Гечев, както и на досегашните евродепутати Момчил Неков и Петър Курумбашев, са сред номинираните, а от общинската организация са предложени Георги Гьоков, Бойчо Биволарски, Йордан Христов и адвокат Сашо Лозанов.

Истинският разговор за бъдещето на европейските граждани в обединена Европа е свързан с въвеждането на европейска минимална заплата и пенсия, както и със създаването на европейски Кодекс на труда и установяване на европейска Инспекция на труда, е мнението на народния представител от БСП Георги Гьоков.

„На всички е ясно, че разликата в стандарта на българските работници и пенсионери, сравнен с този в европейските държави, е огромна. Въвеждането на минимални европейски заплати и пенсии е реална стъпка към сближаване. Това е истинският разговор за бъдещето на европейските граждани в обединена Европа“, коментира депутатът.

БСП е готова с платформата си за евроизборите, а позицията на партията е, че вотът е изключително важен, тъй като резултатите от него ще определят развитието на политическите процеси в държавата ни-укрепване на статуквото или предсрочни парламентарни избори.

Партията си постави за цел да спечели изборите за ЕП, тъй като това ще бъде своеобразен вот на недоверие гражданите срещу управлението на ГЕРБ и Обединените патриоти, обясни общинският председател на БСП Валентина Бонева и допълни, че в Стара Загора намеренията са да бъде постигнат резултат като този от последните парламентарни избори.

На предишните евроизбори в областния град БСП е получила малко над 10 000 гласа, а на последния парламентарен вот-близо 23 000 гласа.