Малчугани получиха подаръци от Община - Стара Загора
Малчугани получиха подаръци от Община - Стара Загора / DarikNews, архив

Едновременно на шест сцени на открито днес в градските паркове в централната част на Стара Загора и в кв. „Лозенец" имаше представления за най-младите жители на общината.

Малките посетители на Зоопарка също бяха зарадвани със свободен вход. Под липите днес започна и открит Национален детски турнир по бадминтон. В Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Юрий Гагарин" беше даден старт на ваканционната програма за най-малките „Звездна работилница" на тема: „Слънцето, слънчевите петна и още нещо". Празничният концерт на І-во ОУ „Г. Бакалов" в Кукления театър отбелязва финализирането на Европейски проект за интеграция на етническите малцинства „Заедно напред", който осъществява Община Стара Загора.

Хубавото време днес позволи на децата в парк „Пети октомври" да рисуват с цветни тебешири по централната алея, или с пастели, заедно с малките художници от школите по изобразителни изкуства при Обединен детски център. Всички получиха подаръчета, осигурени от Община Стара Загора и изработени от посетителите в Дневен център „Св. Св. Козма и Дамян". Опашки имаше за безплатен сладолед, а до обяд бяха раздадени 400 броя.

По обед кметът Живко Тодоров и заместникът му Йордан Николов посетиха парка, за да видят как протича празника, информират от Общината. На централната алея най-напред срещнаха тригодишните тризнаци Феодор, Славчо и Лиляна, поведени за ръка от своите баби.

В 17:30 ч. започва образователно-развлекателното шоу на Държавен куклен театър „С огъня шега не бива" , което ще се проведе в парк „Аязмо". В същия час, в парк "Тракия", започва образователно-развлекателното шоу на Държавен куклен театър „Не пресичай на червено!". Концертът на формациите при Общински детски център и награждаване на участниците от Ученическите игри „Между Небето и Земята" е от 19 часа Драматичен театър "Гео Милев".