Любо Минчев: Изиграхме най-слабият си мач
Любо Минчев: Изиграхме най-слабият си мач / beroebasket.com

Старши треньорът на Берое Любомир Минчев анализира представянето на тима срещу Балкан (Ботевград) на старта на националната баскетболна лига. Берое отстъпи със 78:101 у дома на миналогодишните вицешампиони.

„Мислехме, че сме си изиграли най-слабия мач в контролите, но се оказа, че именно това бе най-слабият ни мач. Изиграхме добро начало, но след това им позволихме да придобият самочувствие като ни вкараха лесни точки.

След 25-та минута това самочувствие стана още по-голямо и това си пролича и накрая със стрелбите, които вкараха. Да, имат добър процент стрелба, особено от далечно разстояние. Но до голяма степен това се дължи и на нашата слаба защита.

Допуснахме много грешки, но нямам обяснение защо. Още преди да свърши третата част, при второто прекъсване казах на отбора, че в Кавала, където пътувахме цял ден и бяхме и уморени, а и в никакъв случай не са по-слаб отбор от Балкан, ни вкараха 60 точки, а сега получхме 101.

Загубихме самочувствие, допуснахме грешки и това се видя именно в защита. А от там се пренесе и в нападението. Макар че то в никакъв случай не беше слабо, все пак имаме близо 80 точки.

Би трябвало домакинския фактор да е в наш плюс, не можем да кажем, че някой е бил под напрежение. Но и да е било така всеки трябва да се справи с него, то е част от играта. И не е извинение.

Поуки сме си извлекли достатъчно, онова, което трябва да направим предвид факта, че имаме и тежка програма и сега ни предстои мач с шампиона в Балканската лига, е да не допускаме подобни сривове. За мен те са психологически, но се отразяват в цялостните ни изяви", заяви наставникът.

„Трудно е да играеш първия си двубой навън. Мотивацията и желанието на всички на старта са големи. Освен това Берое изигра на много добро ниво контролните срещи, а ние от своя страна имаме проблем с контузени играчи.

Въпреки това изиграхме добър двубой, представихме се добре в нападение. Но не очаквайте да вкарваме 101 точки, че и повече в следващите срещи. Наистина стрелбата ни беше добра, особено процента от далечно разстояние", обясни наставникът на вицешампионите от Балкан Влада Вуйкочич.