Левицата  вещае транспортна криза в Стара Загора
Левицата вещае транспортна криза в Стара Загора / netinfo

Старозагорци са заплашени да останат без градски и междуселищен транспорт, ако се провали конкурсът за избор на превозвачи, насрочен за 18 декември. Това предупреди водачът на групата съветници от Левицата Бойчо Биволарски.

На вчерашното заседание Общинският съвет трябваше да излъчи своите петима представители в комисията, която ще оценява кандидатите да обслужват транспортните линии. Вместо да номинират свои кандидатури, съветниците от партия ГЕРБ и Атака напуснаха демонстративно залата, припомни Биволарски. Според него, с действията си мнозинството проявява неуважение към предишния Общински съвет, който е изработил условията и е насрочил датата на конкурса. Биволарски зададе въпроса: Дали не се търси облага за част от сегашните съветници чрез отлагането на търга?

В момента превозвачите работят с отдавна изтекли договори и провеждането на нов конкурс е крайно наложително, заяви адвокат Таня Белчева от БСП. Дейността на превозвачите с изтекъл срок на договорите може да бъде спряна от Държавната автомобилна инспекция и от Областния управител. Според нея, конкурсът може да се проведе следващия вторник, ако кметът проф.Светлин Танчев попълни състава на тръжната комисия с общински служители. Ако търгът се провали, фирмите, които са заявили участие, могат да съдят Общината.

Офертите на кандидатите да обслужват градския и междуселищния транспорт трябва да бъдат отворени в 9.00 ч. на 18 декември. Участниците в търга се борят за два пакета от автобусни линии.