Към гражданите:  Вземайте парите и за който ви харесва!
Към гражданите: Вземайте парите и за който ви харесва! / Д.Бобева- архив

Само един и то анонимен сигнал, е постъпил в Казанлъшката полиция на предходните местни избори за купуване на гласове.
Това съобщи по време на среща по проблема "купуване на избиратели" Пламен Петров- началник на група в РПУ-Казанлък.
Представители на 14 политически партии и коалиции участваха в инициираната от казанлъшката структура на "Демократи за силна България" Кръгла маса по проблема.
Нито един от регистрираните в ОИК - Казанлък 9 независими кандидати за съветници не присъства на срещата.На нея нямаше представители и на ромските партии, регистрирани за участие във вота.
Повод за разговорите стана предстоящия старт на предизборната кампания в Казанлък за избор на нов състав на Общинския съвет. Местните избори ще са на 21-ви юни.
В знак на протест от формата и начина по който се води срещата, още в началото й напуснаха представителите на коалицията СДС-Новото време- ССД.
Малко по-късно залата напусна и кметът на село Овощник Иван Колев, явил се на срещата в качеството си на представител на политическото ръководство на НДСВ.
Колев напусна срещата след като организаторите- ДСБ, в лицето на техния председател в Казанлък Иван Лапчев го попита в какво точно качество той присъства.
Отсъствието на кмета Стефан Дамянов приел първоначално поканата за участие в срещата, бе обяснено с ангажимент в друга работна среща.
Случващото се е предизборен ход на ДСБ, каза представителят на Сдружение "За чиста Розова долина" Крум Владев.

Той призова  с ирония представителите на политическите сили на предстоящата кампания посланието им към гражданите да бъде: " Да вземат парите и  да гласуват, за който си искат!".