Кого ще подкрепят старейшините на Стара Загора?
Кого ще подкрепят старейшините на Стара Загора? / netinfo

На редовното заседание на Общинския съвет утре старейшите на града трябва да изберат своя нов председател. Към момента има ясна само една кандидатура. Това е издигнатият от политическа партия "ГЕРБ" Тенко Роканов.

В интервю за  Дарик радио председателят на общинските съветници от "ГЕРБ" Йордан Николов обясни, че очаква подкрепа на кандидатурата от десните партии.

Председателят на ДСБ за Стара Загора Румен Димитров заяви, че Синята коалиция няма да издига свои кандидат за поста "председател" на Общинския съвет, а "по всяка вероятност" ще подкрепи кандидатурата на "ГЕРБ".

"Ще подкрепим този, който е най-добър за поста. Нека първо видим утре всички предложения. Със сигурност ще застанем зад човека, който ще работи за каузата Стара Загора", обясни общинският съветник от листата на "Лидер" Николай Шопов.

След разширено заседание снощи все още не е ясна кандидатурата на БСП. Старозагорските социалисти нямат окончателно решение дали ще издигнат име от своите редици или ще подкрепят друга кандидатура.

"Утре, преди сесията на Общинския съвет, ще разговаряме отново. Водим разговори и с другите политически сили, без "ГЕРБ", защото те вече са заявили своето предложение. Не отхвърляме обаче никакъв вариант за подкрепа", каза за Дарик общинският председател на БСП доц. Бойчо Биволарски.

Той съобщи в аванс, че на Националния събор на левицата, който ще се проведе на 1 август на връх Бузлуджа, шестима млади социалисти от старозагорската структура на партията ще получат партийните си карти.

"Продължаваме да приемаме нови членове в партията. Към момента около 230 души до 35 години са в младежката ни структура", допълни доц. Биволарски.