Казанлъчанин оглави Областното пътно
Казанлъчанин оглави Областното пътно / netinfo

Казанлъчанинът Мехмед Осман е новият директор на Областно пътно управление Стара Загора. Той е назначен на постоянен договор, със заповед на от 5-ти март на председателя на АПИ Стефан Чайков. Осман поема поста от излезлия в пенсия досегашен директор Петър Николов.
Мехмед Осман е строителен инженер, със специалност транспортно строителство. Възпитаник на строителния техникум „ Лубор Байер" в Стара Загора, впоследствие на ВИАС.
Роден е в крумовградското село Кандилка, но от дълги години семейството му живее в Казанлък.
Новият директор на Областното пътно управление е 52 годишен, има двама сина. Бил е общински съветник от ДПС-Казанлък в периода 1991-1995 година, областен лидер на ДПС от 1995- до 2001-ва година, ръководител на Областния предизборен щаб за парламентарните избори през 2001-ва година, когато водач на ДПС листата бе ген. Ангел Марин, понастоящем е редови член на общинската организация на ДПС.
Преди да поема новия пост Мехмед Осман е работил в „Капрони", в няколко частни фирми., а последната му месторабота е като изп. директор на Общинска фирма „ Борса- Стара Загора".

Прозрачност, с оглед на обществения интерес към работа на ръководената от него Областно поделение, прозрачност на обществените поръчки и коректна работа с медиите са приоритетите на Мехмед Осман на новия пост.