К. Димитров:парите от предприсъединителните фондове  изтичат към проруски и протурски фирми
К. Димитров:парите от предприсъединителните фондове изтичат към проруски и протурски фирми / Ив. Бонев

ЕС трябва да запази земеделските субсидии в пълен обем за българското земеделие, заяви в Казанлък водачът на листата за евродепутати на партия ДСБ Константин Димитров.

Според него подобна теза не се споделяла от някои европейски партии в Северна Европа, но тя ще се отстоява с присъствието на поне двама депутати на ДСБ в Европейския парламент. Присъствието на представителите на ДСБ в ЕП е гаранция, че чрез механизмите на строгия бюджетен контрол ще се намалят и предотвратят злоупотребите с български пари от еврофондовете, подчерта Димитров.

Досега европейските пари от предприсъединителните фондове в областта на земеделието, екологията и околната среда изтичали към проруски и протурски фирми и българските стопани не можели да се вредят за субсидии, смята водачът на листата на ДСБ. Фирми от типа на прословутия “обръч от фирми” отнели не малка част от средствата по предприсъденителните фондове и заплашвали да отнемат не малка част от средствата по сруктурните и кохезионни фондове, заяви Димитров.

Благодарение на факта, че вече 6 години ДПС е част от управляващото мнозинство страната ни започнала Еврочленството си неподготвена и обслужваща чужди интереси. Водачът на листата на ДСБ за Европарламента изрази съжаление, че и поради тази причина народът ни няма да получи по -скоро очакваните ползи от Еврочленството.