Изцяло обновен компютърен кабинет в ПМГ „Никола Обрешков“
Изцяло обновен компютърен кабинет в ПМГ „Никола Обрешков“ / Община Казанлък

Лентата на изцяло обновения компютърен кабинет в ПМГ „Никола Обрешков" бе тържествено прерязана днес от директора на гимназията Красимир Дамянов. Тържеството бе уважено от кмета на община Казанлък Галина Стоянова и заместник-кмета Лилия Цонкова.

Стойността на новите компютърни конфигурации е 21 400 лв. Това е инвестиция на казанлъшка фирма в рамките на предстоящ съвместен проект между учебното заведение и фирмата. За осъществяване на това взаимодействие между училището и бизнеса заслуга има Община Казанлък в лицето на кмета Галина Стоянова, подчерта директорът на гимназията Красимир Дамянов.

В своето приветствие към учениците и гостите на церемонията кметът Галина Стоянова обясни, че Общината работи активно за сближаване на обучението в средните училища с нуждите на бизнеса. Някои казанлъшки учебни заведения като ПГ „Иван Хаджиенов", ПГ по лека промишленост и туризъм имат контакти с казанлъшки предприятия, където учениците провеждат своите практики и добиват опит.

На тържеството присъстваха и медалистите от различни национални и международни състезания и олимпиади по физика Катерина Найденова, Йордан Йорданов и Иван Порязов. Йордан Йорданов е 20-и по физика в света сред учащите се в средното образование, Катерина Найденова заема 25-о място.

В ПМГ „Никола Обрешков" се обучават 698 ученици в 26 паралелки от 5 до 12 клас. Възпитаниците на гимназията изучават с желание не само сложните науки като математика, физика, биология, но и активно спортуват. За това говори голямото посещение на учащите се в новата спортна зала, оборудвана с фитнес уреди и маси за тенис.