Илия Златев влиза в кметската битка
Илия Златев влиза в кметската битка / Dariknews.bg, архив

Илия Златев бе избран единодушно от Общинския съвет на АБВ за кандидат за кмет и водач на листата за общински съветници. Кандидатурата ще бъде утвърдена от Общото събрание на партията на 16 юли от 18:часа.

"Влизам в битката за кметските избори с чувство за отговорност и си давам ясна сметка за ситуацията. Въпреки това ние сме млада партия, която трябва да се утвърди и да има бъдеще. Това, че издигаме кандидат за кмет и излизаме с пълна листа за общински съветници е признак на сериозно и отговорно отношение. Надявам се, че предизборната кампания ще протече в толерантен тон и силно вярвам, че ще говорим за важните проблеми на местото самоуправление, един от които е въпросът за децентрализацията на общините", каза пред Дарик Илия Златев.

57 са номинираните за общински съветници от АБВ. Предстои листата да бъде подредена. Утвърдени бяха кандидати за кметове на селата Горно Ботево, Загоре и Михайлово. Кандидати за кметове от партията на Първанов в Стара Загора ще има в още 6-7 села. Към момента е сигурно, че формацията ще излъчи свои представители в битката за кметското място в Раднево, Гурково и по всяка вероятност Казанлък.

Освен Илия Златев номинирани за градоначалник на Стара Загора бяха Тихомир Димитров, Светлозар Димов, д-р Евгени Гинев, Фани Михайлова и проф. Иван Станков.