храм Християново
храм Християново / netinfo
Първата новопостроена църква в старозагорското село Християново от близо век насам, вече е факт.  Храмът "Свети Николай Чудотворец", изграден със средства от дарения, се издига на терен, наречен от хората „Черковище”.

Храмът бе осветен от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан.

храм
netinfo


„Празничният ден съчетава прекрасно миналото и бъдещето, вярата и надеждата, труда и любовта, свободата и независимостта. Кара ни да се замислим с гордо вдигната глава да продължим напред, следвайки заветите на нашите предци”, сподели кметът Албена Динева, която благодари поименно на всички добри хора за довършването на храма.

Народният представител от БСП Драгомир Стойнев, който е един от спомоществувателите, присъства на освещаването на храма заедно с евродепутата Петър Курумбашев и депутата Георги Гьоков. Стойнев благодари на Старозагорската митрополия, на кмета на селото и на Галина Господинова- секретар на Общинския партиен съвет,  за благотворителната инициатива за довършване на църквата.

храм
netinfo


„Заедно с 20 ентусиасти преди две години стартирахме довършителните дейности с доброволен труд, после  храмовото дело продължи с много усърдие, тъй като средства в бюджета нямаше. Днес, икона на Св. Николай Чудотворец Мирликийски, изработена от младежкия лидер Владимир Грамовски и Стела Герджикова, посреща миряните на входа”, разказа Галина Господинова, която напомни за подкрепата на местните жители, на предприемачи и общински съветници от левицата.

храм
netinfo


Кметът Албена Динева покани всички присъстващи храмовото освещаване на специално приготвен курбан за здраве и спасение.