Грабеж на златарски магазин в Казанлък
Грабеж на златарски магазин в Казанлък / netinfo

Златарски магазин бе ограбен в Казанлък рано сутринта днес. Откраднати са около 2 кг. злато. Магазинът се намира на една от най- оживените търговски улици в града- „Генерал Скобелев".
Според очевидец, грабежът, извършен около 4 часа сутринта е дело на трима маскирани с качулки, които в рамките на 30 секунди успели да счупят с бетонни парчета голямата здрава врата от калено стъкло на ателието и да изнесат от там малък ламаринен шкаф, в който не е ясно какво количество злато е имало. Взетият шкаф не е бил закрепен за земята, каквито са изискванията за сигурност.

Непокътната е останала металната каса в ателието, а грабителите избягали с  бял джип, без включени светлини.

Веднага на място са пристигнали дежурната група на фирмата, поела охраната на магазина, повикана е и полиция. Уточнява се размерът на щетите. Магазинът е собственост на покоен местен златар и неговата партньорка.

Ограбеният златарски магазин е третият поред, станал мишена на крадци за последните три месеца. Малко преди Нова година друг казанлъшки златар бе насилствено отведен от дома си и държан завързан в собствената си вила,в съседно село, докато джипът му бе запален. От ателието му тогава нападателите дори не са се опитали да вземат нещо. Преди малко повече от месец в самия център на Казанлък бе направен опит за грабеж над друго златарско ателие собственост на трима казанлъшки ювелири. Тогава крадците не успяха да срежат металната каса на ателието и да го ограбят. Сигналът за опита за грабеж е подаден в полицията час по-късно от минаваща наблизо жена.