Пореден сблъсък между собственици и защитници на "Бедечка"
Пореден сблъсък между собственици и защитници на "Бедечка" / Dariknews.bg
200 000 лева са необходими за организацията и провеждането на  местния референдум за казуса „Бедечка”. Той ще се проведе на 18 юни, а въпросът е „Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал „Бедечка“, по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток - бул. „Хан Тервел“, от запад - ул. „Иван Вазов“, от север алеята към предприятие Труд и от юг - ул. „Христина Морфова“? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора.“
 

Предложението за средствата ще бъде представено и гласувано на редовното заседание на Общинския съвет в Стара Загора, което започва в 9 часа. Разходите са съобразени с изискванията на Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление и ще бъдат осигурени за сметка на планирания по бюджета на Общината резерв за непредвидени и неотложни разходи.
 
Определените за референдума средства включват заплати и възнаграждения на персонала, нает по трудови правоотношения - 34 000 лв., възнаграждения и плащания за персонала по извънтрудови правоотношения - 62 000 лв., задължителни осигурителни вноски от работодатели за държавното обществено осигуряване (ДОО) - 11 400 лв., задължителни здравноосигурителни вноски от работодатели - 4600 лв., материали - 26 000 лв., вода, горива, енергия - 6000 лв. и разходи за външни услуги - 56 000 лв.