ГЕРБ иска вот на недоверие за секторни политики
ГЕРБ иска вот на недоверие за секторни политики / DarikNews.bg, архив
ГЕРБ иска вот на недоверие за секторни политики
66609
ГЕРБ иска вот на недоверие за секторни политики
  • ГЕРБ иска вот на недоверие за секторни политики

ГЕРБ ще иска вот на недоверие за секторни политики, а не за цялостната политика на кабинета на Пламен Орешарски. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов и увери, че внасянето на искането със сигурност остава за утре.

Вероятно ще започнем с нефункциониращото Министерство на инвестиционното проектиране, обясни старозагорският депутат от ГЕРБ Пламен Йорданов. Според него няма силно звено в политиката на кабинета и заради гражданското общество е важно да се чуят достатъчно аргументи за неработещите сектори и то от най-високата трибуна в държавата. Липсата на политики, провеждането на непрозрачни реформи, спорните назначения по места, безобразната финансова политика, неработещите министерства доведоха до разединение на хората, допълни Йорданов.

В четвъртък ще стане ясно как ще бъде оформено правно искането на вота на недоверие. Предвижда се в петък народните представители да обсъдят програмата за управление на кабинета Орешарски. „Не виждам какво повече можем да научим от един отчет, изпълнен с благопожелания и в същото време без никаква връзка с действителността, в която живеят хората. Единственият и полезен ход на кабинета е неговата оставка", категоричен е старозагорският депутат от ГЕРБ Пламен Йорданов.

Какво още каза той може да чуете в прикачения звуков файл.