Два дебюта в Турандот
Два дебюта в Турандот / DarikNews.bg, архив

Два дебюта ще има на сцената на Държавна опера-Стара Загора утре, в спектакъла „Турандот". В ролята на Принц Калаф ще видим Борис Тасков, а Лиу ще бъде Десислава Стефанова.


Два дебюта в "Турандот"
netinfo

Борис Тасков е познат с ролите си в „Здравейте, аз съм вашта леля", „Царицата на Чардаша", „Българи от старо време", „Секс таблетка" „Бохеми", от спектаклите за деца „Мечо Пух" и „Веселите музиканти" - всички те продукция на Държавна опера- Стара Загора. Той е едно от познатите лица на Трио „Гранди Тенори" /заедно с Васко Влахов и Милен Денев/, пее в мъжки Октет „Свети Йоан Дамаскин", известен е и като солист на рок-групата „Пърфект Стрейнджърс". Вече 2 години Борис Тасков се подготвя и при Савина Кулова, която дълги години е била корепетитор и педагог в Старозагорската опера. Той участва във всички репетиции за спектаклите на „Турандот" и сега на 26 септември ще получи своя шанс за изява в голяма роля.

Два дебюта в "Турандот"
netinfo

През миналия сезон на Държавна опера-Стара Загора Десислава Стефанова се престави ярко в комичната опера „Пощальонът от Лонжюмо". Сега ще я видим в ролята на Лиу в „Турандот".

Тази вечер от 19 часа на сцената на операта в ролята на Принцеса „Турандот" ще излезе Елена Баръмова, диригент - Лучано ди Мартино. Иван Кабамитов, Марк Фаулър и Ивайло Йовчев са министрите Пинг, Панг и Понг, Александър Марулев е Тимур, а Император Алтум - Симеон Симеонов.

 

Участват и 16 млади изпълнители от Детската музикално-танцова формация „ Маргаритки" при Общински детски център.