Дни на възхвала на Свети Климент Охридски
Дни на възхвала на Свети Климент Охридски / netinfo

На 20 ноември в Стара Загора започват Дни на възхвала на Свети Климент, Архиепископ Охридски. Те се организат от НЧ"Свети Климент Охридски" по повод Патронния празник на читалището - 25 ноември.

Официалното откриване на тържествата ще бъде на 20 ноември от 9:30 часа. В 18:00 часа ще бъде открита изложба на Школата по изобразително изкуство „Зографче" при читалището и ще се състои поздравителен концерт.

Проявите продължават в събота и неделя с Празник на детската и популярна песен „Вашият шанс е песента" и концерт на ВИГ"Амадеус" с художествен ръководител Стамен Димитров.

Програмата на патронния празник - 25 ноември започва със Света Литургия в Храм „Света Богородица". Предвиден е и авторски рецитал на членовете на Дамско дружество „Райна Княгиня". В 18:30 часа започва Гала-концерт на художествените колективи при читалището.

Празничната програма продължава и на 26 и 27 ноември. Предвидени са беседа „Името на Св.Климент Охридски - гордост, дълг  и отговорност" и награждаване на отличените в 8-то издание на Конкурса за художествено слово и рецитаторско майсторство „Език мой, ангелогласен".

В последния ден от програмата - 27 ноември, е празничният концерт на Дамско дружество „Райна Княгиня", посветен на патронния празник на читалището. Вечерта е концертът „Ритъм, пластика и сила" - сборна концертна програма на танцова формация „Карат", Клуб по спортни танци „Елегант" - салса, хип-хоп и брейк състави, ДНТ „Зорничка". Официалното закриване на „Дни за възхвала на Свети Климент, Архиепископ Охридски" е от 20:00 часа.