Димитър Чорбаджиев хвърли оставка, напуска и Движение България на гражданите
Димитър Чорбаджиев хвърли оставка, напуска и Движение България на гражданите / Dariknews.bg

Димитър Чорбаджиев напуска "Движение България на гражданите". Той хвърля оставка и от поста областен координатор на партията в Старозагорско.

Причините са натрупани назад във времето, заяви той. По думите му основните мотиви са опит за авторитаризъм в управлението на ДБГ в Старозагорска област, опити за допълнително напрежение в работата на Реформаторския блок, несъгласие с методите за изграждане на партийни структури и тяхното функциониране, незачитане мнението на местните ръководства. Едноличните решения и назначения на ръководни партийни постове се вземат само от един човек-депутатът от РБ Димитър Танев, категоричен е Чорбаджиев.

"Изненадан съм от поведението на Димитър Чорбаджиев. Той получи най-ниския вот на местните избори от всички наши кандидати в цялата страна. Дори не успя да стане общински съветник", коментира пред Дарик старозагорският депутат Димитър Танев. Той допълни, че тази вечер предстоят избори за областен координатор, за които Чорбаджиев не е получил нито една номинация от структурите в региона.

Досегашният областен координатор на ДБГ обяви, че със заявлението си за напускане на партията не цели нейната дестабилизация на местно ниво, не смята да става член на друга партийна структура и възнамерява да помага на колегите си от РБ по организацията на президентските избори.

Дълго време премълчавах много неща, но днес реших да дам гласност. Не бих сменил своите принципи за правенето на политика, категоричен е Чорбаджиев и припомни, че заема поста областен координатор на партията от 2014 година. Той посочи добрите резултати на блока по време на местните и парламентарните избори, както и доброто сътрудничество с представителите на останалите партии в него. Несъгласие обаче изрази с начините, по които са били назначавани определени хора за общински председатели на структурите в Казанлък, Стара Загора и Чирпан, както и заместникът му в областната организация.

180 души са членове на партията на Кунева в общината, а около 500 са в Старозагорска област.

С делегатско събрание на общините се избира областен председател, припомни Димитър Чорбаджиев. Изборът му обаче е предопределен, убеден е той.