Дамите от ВМРО подкрепиха социално слаби абитуриенти
Дамите от ВМРО подкрепиха социално слаби абитуриенти / Sofia Photo Agency, архив

По повод 24 май - Ден на българската писменост и култура, и завършването на гимназиалното си образование петима младежи от старозагорското село Калитиново получиха подарък от ВМРО.

Женската организация на ВМРО в Стара Загора, със съдействието на народния представител д-р Султанка Петрова, им подари официални костюми за предстоящия абитуриентски бал. Момичетата и момчетата са от социално слаби семейства, но родителите им са направили всичко възможно те да завършат училище, за да могат да се развиват професионално.
Националната женска организация на ВМРО е взела решение и да предостави стипендия на един от тях за последващо обучение и придобиване на висша образователна степен.

Благородният акт е част от дългогодишното начинание на НЖО на ВМРО в подкрепа на амбициозни ученици с ограничени материални възможности.
Образованието е път към развитието и реализацията, към изграждането на личността и формирането на гражданската отговорност. Чрез знание и упоритост всеки един млад човек може да преодолее бедността и да си осигури достойно място на пазара на труда. Надяваме се, че подпомагайки тези младежи, им даваме шанс за по-добър утрешен ден, посочва Султанка Петрова, която е и председател на НЖО на ВМРО.