Цветанов: Благодаря за честта, не е време сега
Цветанов: Благодаря за честта, не е време сега / Иван Бонев

Всеки един, който управлява пари на българския данъкоплатец трябва да знае, че те следва да се разходват законово, разумно и целесъобразно. Който е нарушил закона, трябва да се съобрази с решенията на българския съд. Ние също.Така в Казанлък вицепремиерът министър на вътрешните работи Цветан Цветанов отговори на въпрос на Дарик за вчерашната присъда на Старозагорския окръжен съд от 2 години ефективно лишаване от свобода на бившия кмет на Сливен и екскмет от ГЕРБ Йордан Лечков.

Вътрешният министър бе в Казанлък за първа копка на бъдеща нова сграда на местната противопожарна служба, която ще се изгради с 1 млн. и 800 хиляди лева от тазгодишния бюджет на МВР. Сградата трябва да се открие догодина по това време, ако изпълнителят на строежа- сливенска фирма не успее да го задължи и по-рано.

Бъдещата нова сграда ще приюти 40-те огнеборци, кото отговарят за противопожарната безопасност на 4 общини, свити до момента в стара сграда на повече100 години, където в началото на миналия век се е приютявал градския бик.

Пред журналисти Цветанов припомни, че всичко това, което сега се случва, не се е случвало в предишния мандат, когато много неразумно са се харчели парите на българския данъкоплатец по време на управлението на Тройната коалиция. Вицепремиерът изрази недоумение от липсата на медиен интерес към казуса "Хохегер", където по думите му 1,5 млн.евро са отишли да се лъска имиджа на министър -председателя, от които пари 500 хиляди евор са се върнали, по думите на Цветанов, при пирятелката и спътница в живота жоват на Станишев.

1,8 млн. лева за нова сграда на Пожарната в Казанлък, по-хубав имидж за българските пожарникари от това няма, заяви вицепремиерът.

Цветанов определи като неподходяща сега ситуацията да коментира появили се информации, че той ще е именно водач на листата на ГЕРБ в област Стара Загора за предстоящите парламентарни избори. Отказът си от коментар мотивира с процедурни указания на партия ГЕРБ и номинации на общински областни събрания. Не е тема това сега, каза той заявявайки, че за него е чест факта, че му се дава такава оценка от страна на Областната организация на ГЕРБ в Старозагорско.

Пред журналисти вицепремиерът нарече кмета на Казанлък Галина Стоянова "богатство за общината", което непрекъснато търси решаавне на проблемите на гражданите от района и занимава висшите управници с тях.

На въпрос дали кметовете на Бургас, Стара Загара и Казанлък могат да са сред евентуалните кандидат-депутати на ГЕРБ той бе категоричен, че това са отговорни хора, които няма да предадат своите избиратели, въпреки че всеки един от тях е много достоен кандидат. За пример той посочи кмета на Стара Загора Живко Тодоров, който бил единственият депутат в българския парламент, отказал се сам и доброволно 8 месеца преди края на мандата от оглавяване на комисият по външна полиитка и предпочел да е сред избирателите. С тези 150 млн. лева, които Стара Загора ще привлече и привлича по европейския програми, мисля че той си свършил перфектно работа, оценката за кмета на Стара Загора на вицепремиера Цветанов.

Той категорично отрече да отговаря на истината упреците на представителите на "България на гражданите"за "мъртви души" в списъците с уговорката, че "през следващите месеци до изборите ще се чуват все повече подобни неща". Той призова българските гражадини да видят какво е свършило едно управление за 4 години. Ние ще работим по начина, по който сме работили досега, - толерантно, реална работа и реално свършени ангажименти, каза още Цветанов.

Стартът по изграждането на нова сграда за казанлъшките огнеборци стартира след водосвет, отслужен от Негово Преосвещенство Крупнишки епископ Инокетнтий и след обещанието от страна на министъра на вътрешните работи, че от 100-те милиона лева, заделени през тази година за нова техника в министерствоот, ще има и нови автомобили за казанлъшките огнеборци.

Обещанието бе в отговор на искане от страна на кмета на Казанлък Галина Стоянова, която припомни, че освен парите за нова сграда на казанлъшката противопожарна служба, със средства от държавния бюджет в Казанлък е отремонтирана сградата на ОДК "Св. Иван Рилски", ремонтира се емблематичната сграда на старата полиция вила Рос и проблемно дере в Бузовград.