БЗНС предвижда катастрофа за ГЕРБ на парламентарните избори
БЗНС предвижда катастрофа за ГЕРБ на парламентарните избори / DarikNews.bg

От БЗНС предричат катастрофални парламентарни избори за ГЕРБ догодина. По думите на лидера на земеделската организация Николай Ненчев, в България няма по-разпознаваема партия от тяхната. С това самочувствие партията партията ще се бори за консолидация на десния вот на предстоящите парламентарни избори.

Автентичните земеделци, за което претендират от партията, наброяват окло 15 000 души. Огромен спад в броя на членовете се забелязва след 1993 г. Но въпреки това, „надежда има както и желание за изграждане на една силна земеделска формация", коментира в Стара Загора лидерът на БЗНС Николай Ненчев.

„Не изключваме възможността да сме част от коалиция, но на този етап, обсъждаме евентуално самостоятелно участие на предстоящите парламентарни избори", разясни Ненчев. Той коментира и причините за роенето на земеделската партия като изтъкна две възможни причини. Едната е свързана с външен натиск и навремето е било организирано от Андрей Луканов и кадри от бившите служби за сигурност. Другата - лични неразбирателства и политически конфликти, което самият Ненечев си призна, че не възприема и не оправдава.

В града на липите на днешната дата преди 110 години излиза първият брой на вестник „Земеделско знаме" Тогавашните редактори са Александър Стамболийски и Никола Петков, разказа настоящият редактор на седмичника Цветанка Андреева.