Бъдещи строители посетиха ПГСАГ „Лубор Байер”
Бъдещи строители посетиха ПГСАГ „Лубор Байер” / DarikNews.bg

Какво означава да си строител научиха днес децата, които посещават ваканционните занимания, организирани от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Те разгледаха ПГСАГ „Лубор Байер", а домакините ги запознаха с кратка история на училището и сградата, в която то се помещава, разказаха им интересни факти за патрона- арх. Лубор Байер.

Бъдещи строители посетиха ПГСАГ Лубор Байер
netinfo

Децата продължиха работата си в две групи - чертане на компютър с програмата Auto CAD и боядисване по иновативния метод - SPIRIT EFFECT - ефектно покритие, постигнато с определени комбинации от цветове и инструменти за полагане.

Бъдещи строители посетиха ПГСАГ Лубор Байер
netinfo

Заниманията са част от програмата „ВАКАНЦИЯ 2015" на МКБППМН, които ще продължат до началото на месец август. Това е една от мерките за повишаване на сигурността на децата и превенция на противоправното поведение на малолетните и непълнолетните през лятото. Приоритетна цел на организаторите е младите хора да се учат да общуват пълноценно, да бъдат спонтанни, да овладяват гнева, да са толерантни, неагресивни, честни, да влагат душа в нещата, които правят и да се чувстват удовлетворени. Участниците творят, усъвършенстват уменията си и намират приятели.

Партньори, на превърналата се вече в традиция лятна програма, са: Младежки общински съвет, сдружение „Свят без граници", Превантивен информационен център, ЦСМП, БЧК, образователни институции, спортни клубове и други.

Програмата продължава в понеделник с кинолектория и дискусия по филм за превенция.