8 години затвор за убиеца от Змейово
8 години затвор за убиеца от Змейово / DarikNews.bg

Състав на Окръжен съд Стара Загора осъди на 8 години лишаване от свобода при първоначален строг режим 18- годишния Николай Дурлов.

Той се призна за виновен, че на 1 ноември миналата година е ограбил и убил 77-годишната Иванка Чолакова в старозагорското село Змейово. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

8 години е максималната присъда, която Николай Дурлов можеше да получи, тъй като се призна за виновен, а в момента на извършване на престъплението е бил непълнолетен.

Съставът на Окръжния съд определи Дурлов като личност с висока степен на обществена опасност. Според съда самопризнанията не са смекчаващи вината обстоятелства. 18-годишният Николай Дурлов е съден 8 пъти за кражби.

Той се призна за виновен, че на 1 ноември миналата година е влязъл в къщата на Иванка Чолакова. Заедно със съучастника си А. Б. са извършили грабеж като стойността на отнетите вещи е в размер на 250 лева. Дурлов се призна за виновен и за това, че е умъртвил възрастната жена по особено мъчителен начин. В съдебната зала той заяви, че съжалява за стореното.

77-годишната самотно живееща Иванка Чолакова от Змейово бе открита удушена на 1 ноември 2012 година. Тялото й бе намерено от полицаи в селскостопанска постройка.