76 ветеринарни лекари получиха своите дипломи
76 ветеринарни лекари получиха своите дипломи / dariknews

76 магистри - ветеринарни лекари получиха днес своите дипломи. От тях 10 са чуждестранни граждани. Средният успех на курса е добър 4,32.
В продължение на шест години студентите са се обучавали по 47 задължителни и 28 избираеми дисциплини. Положили са успешно повече от 75 изпита и са провели над 720 часа практира.

"Вие осъзнавате своята отговорност в сферата на ветеринарната медицина и сте готови да реализирате девиза "Животни и хора - едно здраве", каза деканът на Ветеринарномедицинския факултет професор доктор на ветеринарномедицинските науки Динко Динев.

На тържествената церемония по връчването на дипломите на 82-рия випуск ветеринарни лекари присъстваха министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, областният управител Йордан Николов, кметът проф. Светлин Танчев, директорът на НВМС д-р Йордан Войнов.

Министър Найденов се обърна към магистрите - ветеринарни лекари със слово на латински, в което ги убеди, че пред тях се разкрива уникален шанс и перспектива за

76 ветеринарни лекари получиха своите дипломи
netinfo
реализация в Обединена Европа. Той предложи работа на отличничката на випуска - Десислава Петрова в Министерството на земеделието и храните. Десислава получи награда и от областния управител Йордан Николов.

Златни дипломи получиха шест бивши студенти на Ветеринарномедицинския факултет при Тракийския университет, завършили през 1960 година.