бригада празник
бригада празник / netinfo
Военнослужещите от 2-ра  Тунджанска механизирана бригада отбелязаха 19 години от създаването на бригадата. Военният ритуал се проведе в Драматичен театър „Гео Милев".

Личният състав бе поздравен от Командира на бригадата – бригаден генерал Костадин Кузмов и от Командира на Сухопътните войски генерал майор Михаил Попов.

По случай празника бригадата получи десетки поздравителни адреси. Към военнослужещите се обърна и Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан:

„Ние нееднократно сме засвидетелствали нашето уважение към войнския подвиг и дълг, изхождайки от твърдото си убеждение, че Българската Армия, Българското Училище и Българската Православна църква са стожерите на нашата национална сигурност и стълбовете, върху които се гради суверенитета на обичното ни Отечество. Спомняйки си думите на псалмопевеца св. Пророк и цар Давид, че ако Господ не опази града, напразно ще бди стражата, ние молитвено и отечески благопожелаваме Господ Бог, по молитвите на св. Великомъченик Георги – покровителя на Българската армия, да Ви подкрепя в трудното Ви и отговорно служение в полза на благочестивия ни народ. Нека Той Ви обдари със сили и мъжество, та подпомагани от крепката Му десница да бдите за мира и спокойствието в нашата страна".

Със заповеди на Министерство на отбраната и Командира на бригадата част от военнослужещите бяха повишени, а тези с високи спортни постижения – наградени. Празничната програма приключи с изпълнения на Военния духов оркестър, формация „Тракийско настроение" и клуба по спортни танци към бригадата.