контингент
контингент / Областна администрация Стара Загора
За поредната международна мисия на НАТО в Афганистан ще заминат 110 военни – мъже и жени, основно от 61 Стрямска механизирана бригада. Те ще останат там 6 месеца. Ротата беше тържествено изпратена в Казанлък.
 
На церемонията по тържественото изпращане на 33-ия български военен контингент за мисия в Афганистан присъстваха министърът на отбраната и вицепремиер Стефан Янев, началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, кметът на Казанлък Галина Стоянов, Областният управител проф. Веска Шошева и зам. областните управители Румяна Друмева и Димитър Драчев, висши военни, граждани.
 
Министърът на отбраната подари на командира на групата за охрана от състава на международната мисия в Афганистан капитан Ивайло Алексов икона на Св. Георги Победоносец. Тържествена литургия за здраве и успех отслужиха митрополит Киприан и свещеници от Казанлък. Митрополит Киприан също подари икона на Св. Георги и отправи благопожелания към състава на контингента за вярна служба на отечеството и да се завърнат здрави у дома си.