Йорданка Фандъкова провери приключилия ремонт на сградите на 90-та детска градина в кв. „Надежда”
Йорданка Фандъкова провери приключилия ремонт на сградите на 90-та детска градина в кв. „Надежда” / БТА
От понеделник, 4 януари, ще отворят училищата за учениците от 1-ви до 4-ти клас, детските градини и яслите в София, информира кметът Йорданка Фандъкова, който провери приключилия ремонт на сградите на 90-та детска градина „Веса Падпалеева” в кв. „Надежда”.
 

Кметът на София провери приключилия ремонт на сградите на 90-та детска градина Веса Падпалеева в кв. Надежда
БТА

„Не е нужно родителите да взимат бележки от личния лекар, а на място в детската градина ще попълват декларации, че детето не е било контактно с болни лица, допълни столичният кмет.
 

Йорданка Фандъкова провери приключилия ремонт на сградите на 90-та детска градина Веса Падпалеева в кв. Надежда
БТА

Йорданка Фандъкова провери приключилия ремонт на сградите на 90-та детска градина Веса Падпалеева в кв. Надежда
БТА


Не е нужно родителите да взимат бележки от личния лекар, а на място в детската градина ще попълват декларации, че детето не е било контактно с болни лица, допълни столичният кмет (снимки - БТА)

„Всички детски градини на територията на столичната община са готови да отворят и да приемат деца на 4 януари, както е заповедта на министъра на здравеопазването”, каза тя.

„Коледа ни донесе надежда с идването на ваксините, ваксинацията започна. Имунизацията на медиците, включително в общинските болници, вече 75 души са имунизирани. Продължава тази имунизация, но процесът ще отнеме време, така че не трябва да отслабваме вниманието си, трябва да бъдем дисциплинирани”, добави Фандъкова.

Попитана дали одобрява предложението на министъра на туризма ресторантите в хотелите да работят до 00:30 ч. на Нова година, кметът призова да не се отпускаме, да бъдем много внимателни и стриктни и обяви, че по време на коледните празници не са били установени нарушения. Тя посочи, че натискът върху болниците в София е намалял чувствително, но това не трябва да ни успокоява докато всички придобият имунитет.

Източник: kmeta.bg