/ БГНЕС
Представено беше и обновеното фоайе на болницата
Роботизираната хирургична система за безкръвни операции Da Vinci въвеждат в АГ болница „Майчин дом“. Инвестицията за купуването на робота в Майчин дом е 6 млн. лева.

БГНЕС

Здравният министър Кирил Ананиев окачестви днешния ден като празник, защото не всички държави могат да си позволят новата високоспециализирана технология, с която „Майчин дом“ вече разполага, а роботът е важен, тъй като с него в световен мащаб е спасен животът на над 5 млн. души. От апарата Da Vinci ще могат да се възползват пациенти от цялата страна.

БГНЕС

Христо Стоев от фирмата-представител на DaVinci обясни, че у нас това е третият апарат в София, има два в Плевен. В „Майчин дом” по думите му е последното поколение робот Da Vinci.

БГНЕС

БГНЕС

Директорът на Университетската АГ болница "Майчин дом"-София проф. д-р Иван Костов обясни, че тук имат последната генерация робот с камера. „Ще се правят всички видове гинекологични операции, също така тук ще работят уролози и хирурзи от Александровска болница”, обясни той.

Първите операции ще бъдат за сработване на екипа. За демонстрацията си днес те бяха подходили нестандартно и оперираха …лимон и банан.

БГНЕС


Проф. Костов очаква в рамките на следващите няколко месеца да сключат договор със здравната каса.

БГНЕС

БГНЕС

БГНЕС