Съдът даде ход на делото на ВМРО срещу „Софийска вода”
Съдът даде ход на делото на ВМРО срещу „Софийска вода” / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николовa
Съдът даде ход на делото на ВМРО срещу „Софийска вода”
54058
Съдът даде ход на делото на ВМРО срещу „Софийска вода”
  • Съдът даде ход на делото на ВМРО срещу „Софийска вода”

Върховният административен съд даде ход на делото на ВМРО срещу „Софийска вода” заради увеличението на цената на водата от януари миналата година. Тогава цената стана 1,68 лв. на кубик. Общинският съветник от партията Ангел Джамбазки обясни, че делото е срещу „Софийска вода” и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за увеличението, което според тях е незаконно.

Тази сутрин активисти от партията протестираха с плакати пред сградата на съда в София.

Над една година съдът не даваше ход на делото, но след решението му от днес то ще се гледа в началото на октомври, съобщи още Ангел Джамбазки. „Спориха за подсъдност, чудеха се да го гледат или да не го гледат. Но в момента имаме ход на делото, обявено е следващо заседание за октомври месец, бяха приети нашите доказателства. Това, което искаме, е да се докаже, че цената на водата е незаконна и „Софийска вода” да върне парите на хората”, обясни той.

„Ще стане много интересно, ще трябва да връща няколко десетки милиона. Дано не ги е вложила пак в джипове и скъпи офиси, защото ще трябва да ги продава”, обясни още Джамбазки.

Съдът даде ход на делото на ВМРО срещу Софийска вода
netinfo


Столичани подкрепиха протеста на партията и казаха, че не са доволни от сметките си за вода. Днес започва и подписка на ВМРО за разваляне на концесията със „Софийска вода”. Тя ще продължи три месеца, като целта е да се съберат 100 000 одписа, за да се свика местен референдум по темата. Джамбазки беше категоричен, че когато и да се развали концесията със Софийска вода общината ще трябва да плаща огромни неустойки. Според него така е направен договорът и няма друго решение, освен прекратяването му.