Силен дъжд се изсипа над София
Силен дъжд се изсипа над София / Sofia Photo Agency
Почти час силен дъжд, придружен от бурен вятър и гръмотевици, валя в София. Дъжд и вятър с различна интензивност имаше по-рано през деня и на други места в Западна България.

В столицата някои от пътните платна в района на столичната Сточна гара се наводниха, водата заля много пътни участъци и в други райони на София. До момента няма информация за по-тежки инциденти, големи щети и пострадали хора.

Паднало дърво на релсите между гара Перник и спирка "Метал" спря движението на влаковете в участъка. Влаковете между Перник и София се отклоняват през Волуяк. Заради силния вятър от покрива на новия терминал на летище София са паднали ламарини. Няма пострадали при инцидента. Районът е бил обезопасен. Засегнати са около 20 кв/м. Работата на терминала не е била сериозно нарушена, но по време на бурята е било временно спряно излитането и кацането на самолети. В столицата е паднало и строително скеле. Инцидентът е станал на ъгъла на улиците „Райко Алексиев” и „Димчо Дебелянов”.

От „Гражданска защита” съобщиха за поражения в Благоевградско. В село Драката са разрушени покриви на къщи, а в село Никодим пороят е повредил покрива на църквата. В столицата няма сигнали за големи аварии и поражения, добавиха от „Гражданска защита”.

Заради лошите метеорологични условия е възникнала повреда в техническите средства за обработка на преминаващите през пунктовете "Станке Лисичково" и "Златарево". От "Гранична полиция" посъветваха пътуващите за Македония да използват пункт Гюешево.