Продължава почистването на улиците в София
Продължава почистването на улиците в София / снимка: Sofia Photo Agency
Екипите, ангажирани със снегопочистването на столицата започнаха тази сутрин работа по почистването на улици от обществена значимост. Продължава поддържането на улиците с масов градски транспорт и площадите в централната градска част на София, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Допълнително се обработва бул.„Дондуков”. През изминалата нощ екипите на концесионера – фирмите „Чистота”, „ДИТЦ” и „Волф-96”, двукратно обработиха със смеси улиците, по които се движи масовият градски транспорт в столицата. Почистена е голяма част от центъра на града – площадите „Батенберг” и „Народно събрание”.

Градският транспорт в София се движи нормално за зимни условия.

Концесионерът обработи и някои улици с голяма обществена значимост и вътрешно-квартални улици в по-високите части на територията на общината. Избутван е бил снегът и са опесъчавани улици в селата Лозен, Кокаляне, Панчарево, Герман. В район Витоша са опесъчавани вътрешно-квартални улици в кв. Княжево и в селата Владая и Мърчаево. След почистване са проходими пътищата Драгалевци – Морените, Бояна – Златните мостове. Обработена е Южната дъга на София, а също и пътят от кв. „Младост” до Кокалянското ханче.

В Оперативния център на Столичния инспекторат през изминалата нощ са получени 36 сигнала, по които дежурните инспектори са предприели необходимите действия за решаване на проблемите.